Geheim overleg gaswinning

De fractievoorzitters van de politieke partijen in Provinciale Staten van Groningen hebben woensdagochtend achter gesloten deuren vergaderd. Dat gebeurde voor de officiële Statenvergadering.

De vertrouwelijke bijeenkomst gaat vermoedelijk over de gaswinning en het op handen zijnde besluit van minister Henk Kamp (VVD, Economische Zaken). Statenleden zijn mogelijk vertrouwelijk geïnformeerd over de gesprekken die het provinciebestuur voert met de minister over veiligheid, gaswinning en de aanpassing van het gasakkoord.

De Socialistische Partij weigerde deel te nemen aan het geheim overleg.

Ook fractievoorzitters van de gemeente Groningen vergaderden vanochtend achter gesloten deuren. In een gezamenlijke verklaring stellen de SP-fracties in de gemeenteraad van Groningen en de provincie dat geheime vergaderingen over de gaswinning de kloof tussen inwoners en de overheid alleen maar vergroten. Sandra Beckerman, voorzitter van de SP-Statenfractie: ,,De inwoners van Groningen hebben te weinig invloed op de gaswinning.

De SP pleit juist voor een breed debat waarin de inwoners een stem hebben. Juist daarom is de SP tegen besloten vergaderingen, tenzij daar een bijzondere reden voor is.'' Dijk wil openheid van zaken. ,,Wij vinden dat de informatie die vanochtend is gedeeld zo snel mogelijk openbaar moet worden gemaakt.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.