Groen Geel overtuigend naar kampioenschap

SC Loppersum en Groen Geel namen zaterdag gezamenlijk afscheid van de tweede klasse. Kampioen Groen Geel promoveerde door de 6-0 zege naar de eerste klasse, terwijl de gedegradeerde Lopsters afdaalden naar de derde klasse.

Een punt was genoeg zaterdag voor Groen Geel om de titel binnen te halen, maar nadat Walter Hartlief binnen tien minuten voor 0-1 had gezorgd, kwam SC Loppersum er geen moment meer aan te pas. De Lopsters deden hun sportieve plicht en streden voor wat ze waard waren, maar de koploper was simpelweg een maatje te groot. Jacob Bras en Peter Kersing zorgden voor een 0-3 ruststand en een voortijdige beslissing.

Op de beroemde klanken van Y.M.C.A. van de Village People schalde na de rust het kampioenslied van Groen Geel over het sportpark en de in clubkleuren uitgedoste supportersschare vierde alvast luidruchtig het aanstaande kampioenschap. De tweede helft was natuurlijk een formaliteit. Er waren nog drie luid bejubelde publiekswissels en er vielen nog drie niet minder bejubelde treffers van Kersing, Jelle Teitsma en Rik Spekken. Het waren de welbekende kersen op de taart.

Trainer Haan, die na vijf promoties het stokje voor volgend seizoen overgeeft aan oud-prof Jan Veenhof, was dolblij met het behaalde kampioenschap. ,,We hadden even een moeilijke periode na de winterstop, maar over het hele seizoen zijn we de terechte kampioen. De ploeg blijft bijeen en er komen wat versterkingen bij, dus ook in de eerste klasse gaat Groen Geel hoge ogen gooien.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.