Hemelvaart was 'uitstekende koopzondag'

Winkeliers in de stad Groningen die op Hemelvaartsdag 's middags de deuren openden zijn tevreden over de geboekte omzetten.

Winkeliers in de stad Groningen die op Hemelvaartsdag 's middags de deuren openden zijn tevreden over de geboekte omzetten.

“Het was een uitstekende koopzondag. Ook dankzij de aanwezigheid van de Meikermis was het gezellig druk in de binnenstad met veel publiek in de winkels'', zegt directeur Eric Bos van V&D.

Voor het eerst

Zijn warenhuis was dit jaar op Hemelvaartsdag voor het eerst open, samen met zeven filialen van winkelketens De Bijenkorf, H&M, Zara, Mango, Bershka, C&A en Hema. Deze acht zaken namen eerder dit jaar het initiatief voortaan op feestdagen open te gaan.

Veel kleinere middenstanders in de binnenstad volgden de grote acht. ,,In de Oude Ebbingestraat, Herestraat, Stoeldraaierstraat en de Vismarkt kon de consument te kust en te keur. Natuurlijk zijn er bedrijven die er voor kiezen deze feestdag vrijaf te nemen. Iedereen is vrij in zijn keuze,'' meent Bos.

Traditie doorbroken

Het was jarenlang traditie dat op Hemelvaart alleen de meubelboulevards open gingen. Hetzelfde gold voor Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag.

V&D maakte volgens directeur Bos op Hemelvaartsdag tweemaal zoveel omzet als op Moederdag. De verwachtingen zijn hooggespannen voor Tweede Pinksterdag, als de grote winkels in de middaguren hun deuren opnieuw opengooien. De verwachting is dat meer zelfstandige winkeliers dit voorbeeld volgen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.