Inschrijving Nacht van Groningen loopt hard

De organisatie van hardloopwedstrijd Nacht van Groningen die donderdag plaatsvindt, is tevreden over het aantal lopers dat zich al aanmeldde.

De organisatie van hardloopwedstrijd Nacht van Groningen die donderdag plaatsvindt, is tevreden over het aantal lopers dat zich al aanmeldde.

,,De voorinschrijving – vroege aanmelders kregen 3 euro korting – is vorige week gesloten. Twaalfhonderd mensen schreven zich in'', vertelt een verheugde Sylvia van der Meulen, namens organisator Golazo verantwoordelijk voor de veertiende editie van het hardloopevenement.

,,De na-inschrijving is nu geopend en de aanmeldingen stromen binnen. 250 stuks zijn er al binnen.'' Op de website kunnen lopers zich nog tot donderdagochtend tien uur inschrijven.

Tweeduizend lopers

De Nacht van Groningen gaat voor meer dan tweeduizend deelnemers. Van der Meulen verwacht dat waarschijnlijk wel te halen. ,,Vorig jaar zaten we op 1750 hardlopers. Op de avond zelf schreven zich nog 300 mensen in. Donderdag wordt het mooi weer, dus dat is gunstig.''

De organisatie hoopt dat mensen zich door de weersvooruitzichten alsnog op het laatste moment inschrijven.

Afstanden

Hardlopers kunnen kiezen uit vier verschillende afstanden: 5, 10 en 15 kilometer of een halve marathon. Het startschot voor de eerste afstand wordt morgenavond om half acht gegeven. Start en finish van het parcours zijn aan de Westerkade. De loop voert door de binnenstad en het Noorderplantsoen.

Bijzonder is dat dit jaar 23 toptalenten uit Noord-Nederland meelopen tijdens de Nacht van Groningen. ,,Het zijn jonge atleten die door de organisatie zijn uitgenodigd om mee te lopen'', vertelt Van der Meulen. ,,Het trekt kijkers naar de wedstrijd. Daarnaast is het leuk dat de atleten een kans krijgen om te laten zien wat ze kunnen.'' Onder anderen Freek Lier, Stefanie Bouma en Marcella Herzog rennen mee.

Voor meer informatie over onder meer inschrijving en het parcours: www.nachtvangroningen.nl.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.