Integriteit burgemeester Noordenveld in twijfel getrokken

De fractie van Lijst Groen Noordenveld (LGN) twijfelt openlijk aan de integriteit van burgemeester Hans van der Laan in het dossier Vrijetijdsboulevard. Dat leidde gisteravond tot een stevige, bij vlagen emotionele botsing tijdens een raadscommissievergadering.

De innige banden die Van der Laan zou onderhouden met grondeigenaar en zakenman Jaap van Zuijlekom liggen daaraan ten grondslag. De schijn van belangenverstrengeling is gewekt, aldus LGN, nu gemeente en Van Zuijlekom praten over een overeenkomst tot terugkoop van de locatie door de gemeente.

Van Zuijlekom slaagde er tien jaar lang niet in op deze locatie tegenover kampeerhal De Vrijbuiter een ontwikkeling van de grond te tillen. Hij had een plan met goedkeuring van B en W (een multifunctionele hal waarin ook religieuze diensten mochten worden gehouden), maar de gemeenteraad stak daar jaren gelden al een stokje voor.

Van der Laan is een van de stichtingsbestuurders van de goede doelenstichting van Van Zuijlekom, de Bart Foundation. De foundation was ooit een cadeau voor Van Zuijlekom wegens een jubileum als eigenaar van kampeerhal De Vrijbuiter. Sindsdien kwam de foundation eenmaal bijeen.

De meerderheid van de raad twijfelde niet aan de integriteit van de burgemeester. Volgens Van der Laan heeft hij elke stap die hij maakte vooraf gemeld en achteraf verantwoord. Zo ook wijzigingen die met de pen zijn verricht in een voorlopig koopcontract. Bij de onderhandelingen die nu moeten leiden tot aankoop door de gemeente was ook een aantal malen wethouder Henk Kosters betrokken, zo verklaarde Van der Laan.

De kwestie komt op 27 mei in de gemeenteraad aan de orde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.