Internationaal tintje TT Festival

Het TT Festival in Assen moet een internationaal tintje krijgen. Bijvoorbeeld door andere MotoGP-steden zich te laten presenteren.

Het TT Festival in Assen moet een internationaal tintje krijgen. Bijvoorbeeld door andere MotoGP-steden zich te laten presenteren.

Het idee is opgedaan tijdens het bezoek, afgelopen weekend, van een Asser delegatie met burgemeester Marco Out en wethouder Maurice Hoogeveen (D66) aan de Hafen Geburtstag in Hamburg. Dat is een mega-evenement en met zo'n 600.000 bezoekers het grootste havenfeest ter wereld. Het was de 826ste keer dat Hamburg het feest hield.

Wat vooral opviel was het internationale karakter dat de havendagen hebben en dat consequent en op verschillende plaatsen terugkomt. ,,Hamburg wil een internationale haven zijn en draagt dat ook uit'', zegt Hoogeveen. Het gemeentebestuur van Assen wil het motorfeest ook graag uitbouwen en internationale allure geven. Daar wordt mogelijk al met ingang van volgend jaar op aangestuurd.

Een van de ideeën is om bijvoorbeeld een van de vermaakplein toe te wijzen aan een van de andere steden waar een MotoGP-race wordt verreden. Dit kan met muziek, eten en drinken, maar de steden en regio's kunnen zich ook zelf presenteren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.