Kunst komt tot bloei in de natuur

Het is er net als op een eiland: nauwelijks auto's en huizen, volop zandpaden, schelpenpaadjes, bos, hei en zandverstuivingen. Daartussen laveren Schotse hooglanders, geiten, fietsers en een enkele wandelaar.

En er staat kunst. Verspreid in het Drents-Friese Wold middenin de natuur tussen pakweg Appelscha, Hoogersmilde, Dwingeloo en Diever zijn vijftien kunstwerken verrezen. Voor de achteloze passant duiken ze ineens op tussen de bomen of achter de glooiing, voor de kenner van kunstmanifestatie De Mythe van de Natuur zijn ze natuurlijk minder verrassend. De kenners fietsen met een route in de hand langs de vijftien kunstwerken en de diverse binnenlocaties van De Mythe.

"Kunst is een toevoeging aan het landschap", zegt kunstenaar Jan Hauwert uit Rotterdam die voor De Mythe op bezoek is bij collega Foekje Hoekstra uit het Friese Noordwolde. Samen leggen ze de 25 kilometer lange route af. "Het is prachtig. Als de rest net zo mooi is als hier bij Oude Willem, dan krijgt De Mythe van de Natuur een tien met de griffel", zegt Hoekstra.

De kunstmanifestatie De Mythe van de Natuur is nog tot en met 23 september te bezichtigen in en om het Drents-Friese Wold. Zowel buiten als in enkele binnenlocaties zijn kunstwerken en voorstellingen te zien. Voor meer informatie: www.mythevandenatuur.nl

Foto: Gea Smidt bij haar Gekantelde Werkelijkheid, een natuurlijke draaimolen waarin zowel mens als natuur onmisbaar zijn. Jan Anninga

Lees maandag meer meer in DvhN, in krant of iPad

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.