Leekster Eagles start nacompetitie goed

Leekster Eagles versloeg in de eerste wedstrijd van de nacompetitie in de eerste divisie Fermonia met 4-1. Daarmee bouwden de Leekster zaalvoetballers een aardige marge op voor de return van komende week. Maar trainer Bas Lulofs was niet tevreden.

Wasim el Baroudi opende al vroeg de score voor Eagles, maar een eigen doelpunt van Martijn Alssema bracht de ploeg uit Roermond weer langszij. Langzaam maar zeker wist de ploeg van trainer Bas Lulofs meer terrein te winnen en in de score werd dat tot uitdrukking gebracht door Amin Ajouaou (2-1) en op slag van rust door Freddie van der Velde, die een tienmetertrap binnenschoot. Fermonia kreeg in totaal tweemaal een rode kaart.

Davy Fermont, de gevaarlijkste Roermondse aanvaller, moest ook van het veld. Na rust werd er weinig gescoord. Petrit Hoxhaj deed dat als enige, waardoor Eagles met 4-1 won. Toch was trainer Lulofs niet erg in zijn sas. ,,We vergaten onszelf te belonen. Zeker na die rode kaarten hadden we moeten uitlopen naar 7-1. Maar aan de andere kant: dit moet voldoende zijn. Daar hebben wij genoeg kwaliteit voor. En Davy Fermont is er komende week niet bij aan hun kant. Dat is een voordeel.’’

Voor de beslissing in de return in Roermond, komende vrijdag, is het doelsaldo beslissend. Uitdoelpunten tellen niet dubbel. Mocht Fermonia met drie goals verschil winnen, dan is een penaltyserie beslissend voor plaatsing voor de halve finale van de play-offs. Daarna volgt uiteraard een finale. De winnaar krijgt een plek in de eredivisie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.