Mollema: Groninger met Friese achtergrond

Bauke Mollema heeft zijn opa tegengesproken. De dertigjarige wielrenner van Trek-Segafredo voelt zich wel degelijk een Groninger en geen Fries. Opa Wim Bangma had na de knappe overwinning van zijn kleinzoon zondag in de Tour de France via een ingezonden brief in het Friesch Dagblad benadrukt dat de veelbesproken wielrenner een Fries is. Hij stoorde zich aan alle artikelen waarin Mollema een Groninger werd genoemd. Het leidde tot een stroom aan reacties.

''Ik vind het wel grappig al die reacties. Mij maakt het verder niet zoveel uit'', zei Mollema vrijdag bij de NOS na de negentiende etappe, waarin hij wederom ten aanval was getrokken. ''Misschien ben ik wel een beetje van beide. Ik heb Friese voorouders, maar de mensen weten wel dat ik me altijd meer een Groninger heb gevoeld. Met een Friese achtergrond dan.''

Mollema schreef vrijdag via Twitter een poll uit waarin zijn fans konden antwoorden op de vraag: ben ik nu een Groninger of een Fries? Bijna de helft van de ruim 7000 stemmers koos voor Groningen, 16 procent stemde op Friesland. Nog eens 19 procent vond 'Friese Groninger' het beste bij Mollema passen en 16 procent gaf de voorkeur aan 'Groningse Fries'.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.