PVV bezorgd over kosten aanpak Ring Zuid

De Statenfractie van de PVV in Groningen is bang dat de aanpak van de aanpak van Ring Zuid in de stad financieel uit de hand loopt.

Dat blijkt uit schriftelijke vragen die fractievoorzitter Ton van Kesteren (foto) van de PVV stelt aan Gedeputeerde Staten. Hij verwijst daarin naar de verliezen die de bouwbedrijven Ballast Nedam en Oranjewoud-Strukton leden bij de uitvoering van de verbreding van de A15. In totaal gingen de particuliere uitvoerders van dit project voor 318 miljoen euro het schip in. Door deze verliezen zagen beide bedrijven zich genoodzaakt de publicatie van hun jaarcijfers (opnieuw) uit te stellen.

Strukton geldt als een van de kandidaten om bij de aanpak van Ring Zuid te worden betrokken. Bij de verbreding van de A15 dragen de aannemers het risico; bij de aanpak van de Ring Zuid in de stad is dat de provincie Groningen.

PVV-voorman Van Kesteren wil weten of GS bekend zijn met het financieel debacle rond de A15. Hij voorziet soortgelijke risico's bij de aanpak van Ring Zuid. ,,Heeft u dit mee laten wegen in de voorbereiding op de aanpak van Ring Zuid? Zo nee, waarom niet?''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.