Papa gaat op missie naar Mali

Soldaten zijn soms maandenlang van huis, op missie in een ver en vreemd oord. Deze krant volgde vier gezinnen van militairen tijdens hun uitzending in het conflictgebied Mali. Vandaag deel 1, over hoe een missie de levens van gezinnen verandert. Een verhaal over de impact van een uitzending.

Hij ziet het aan zijn ogen. Hij ziet het aan de manier waarop de knuistjes van zijn 2-jarige jochie tegen het dikke glas rusten. Nog een laatste keer kijkt hij om. De rij voor de paspoortcontrole wordt korter en korter. Nog vijf man voor hem. Nog vier. Nog drie. Ferdinand Nicolai, een forse man met brede schouders, kaal hoofd en norse blik, ziet dat het stiefzusje van zijn mannetje het jochie om z'n middel vasthoudt. Ze huilt. De man fronst zijn zwarte zware wenkbrauwen en knikt. Zijn zoontje Henri kijkt hem machteloos na. Hij begrijpt er waarschijnlijk niets van.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.