Podcast afl 18: Frénk van der Linden

Wekelijks geeft Dagblad van het Noorden een kijkje in de eigen keuken. Deze week spreekt presentatrice Marjolein Knol met freelance journalist Frénk van der Linden over de interviewtraining die hij gaf aan dertig journalisten van Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant.

Zo vertelt de grootmeester in het interviewen over het meest indrukwekkende interview uit Dagblad van het Noorden: ,,Dat stuk had genomineerd moeten worden voor de interviewtegel, maar er heerst hier een onterechte bescheidenheid.” En spreekt Van der Linden zijn zorgen uit over de toekomst van diepgravende journalistiek. ,,Internet heeft de toekomst, maar in de 17 minuten die wij in dit digitale interview spreken, worden natuurlijk alleen clichés uitgewisseld.”

Wat hebben de journalisten vooral geleerd bij de interviewtraining? Waarom geeft Van der Linden die cursus eigenlijk? En worden er inderdaad alleen clichés uitgewisseld?

Mobiele gebruikers kunnen de podcast hier downloaden (MP3, 22 MB).

Luister & Abonneer gratis!


Downloaden Volledige aflevering (MP3)
Apple
Android Abonneren via Pocketcast of abonneer u via uw eigen favoriete podcast app of programma. Of rechtstreeks via onze RSS-feed.
Windows Abonneer u via uw eigen favoriete podcast app of programma. Bijvoorbeeld met Feedly, PodNova of rechtstreeks via onze RSS-feed.
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.