RWE naar rechter om geheime afspraken windparken

RWE Innogy Windpower sleept de provincie voor de rechter om afspraken geheim te kunnen houden die zijn gemaakt over grootschalige windparken in Groningen.

Volgens RWE wordt het bedrijf onevenredig benadeeld als de provincie een schriftelijk verslag van een onderling gesprek uit 2013 openbaar maakt. RWE heeft plannen voor windturbines in de Eemshaven. Bij Meeden wil de energieproducent met Yard Energy een grootschalig windpark aanleggen. De provincie lijkt bereid daar 36 turbines toe te staan.

Stichting Platform Tegenwind N33 en actiegroep Storm Meeden vragen zich al jaren af welke afspraken tussen overheid en bedrijven ten grondslag liggen aan het ‘slachtofferen' van het dorp. De actiegroepen deden bij de provincie een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Van een belangrijk overleg tussen provincie en RWE ontvingen ze vorig jaar in eerste instantie een nagenoeg geheel zwartgemaakt verslag. Volgens Gedeputeerde Staten is er echter niet langer sprake van bedrijfsgevoelige informatie. Daarom is besloten het stuk toch openbaar te maken.

RWE vraagt de bestuursrechter daar een stokje voor te steken en eist opschorting.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.