Resten oorlogsbarakken Westerbork gevonden

Herinneringscentrum Kamp Westerbork heeft op zijn zoektocht naar overblijfselen van het kamp op vier plekken in Drenthe delen van barakken teruggevonden.Het herinneringscentrum deed vorig jaar een oproep om oude barakken in kaart te brengen.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork heeft op zijn zoektocht naar overblijfselen van het kamp op vier plekken in Drenthe delen van barakken teruggevonden. Het herinneringscentrum deed vorig jaar een oproep om oude barakken in kaart te brengen.

Het kamp werd tussen 1939 en 1970 opgebouwd en afgebroken. Veel materiaal is opgekocht om (boeren)schuren van te bouwen. Eind september begonnen conservator Guido Abuys en documentalist Gerard Rossing van het centrum met het natrekken van tips.

Er zijn inmiddels (restanten van) barakken gevonden in Mantinge, Zuidwolde, Ees en Amen. Het herinneringscentrum Kamp Westerbork is nog niet klaar met z'n speurtocht. Er komen nog steeds nieuwe tips binnen. Het is onduidelijk wat er met het gevonden materiaal gebeurt. Overwogen wordt een barak te herbouwen op het voormalige kampterrein.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.