Reusachtige locatie starters bij station Groningen

De stad Groningen krijgt er een immense starterslocatie bij. Aan de zuidkant van het station wordt het oude pand van PostNL omgebouwd tot een bedrijfsverzamelgebouw.

De belangstelling voor de plek is overweldigend. De initiatiefnemers Nick Stevens (expert op het gebied van starters) en Ralph Steenbergen (vastgoed-expert NESK en betrokken bij starters) hielden al een bijeenkomst voor geïnteresseerde partijen. Daar meldden zich bij elkaar opgeteld al 150 tot 200 starters. Het gaat daarbij ondermeer om collectieven zoals Indietopia (circa 50 man, 21 bedrijven) en De Maakplek (ongeveer 40 man) plus Spindle (30-40 man), een dochter van Voys (zakelijke internettelefonie).

De werknaam voor de startersfabriek is Platform Zuid. Het onderkomen is overigens tijdelijk beschikbaar, afhankelijk van de ontwikkeling van het stationsgebied. De initiatiefnemers rekenen erop minimaal tussen de drie en vijf jaar terecht te kunnen, maar wellicht ook vijftien jaar.

Groningens wethouder Van Keulen denkt dat de starters er tot zeker 2018 terecht kunnen.

Er is momenteel een kleine 6000 vierkante meter beschikbaar en dat kan oplopen tot 14.000 m2. Het zou daarmee groter kunnen worden dan B.Amsterdam, een starterslocatie in het voormalige IBM-kantoor in Amsterdam. Vele honderden starters zouden er dan terecht kunnen.

De deelnemers zullen uit verschillende disciplines komen. Techneuten en ambachtslieden, maar ook online- en game-ontwikkelaars. Plus kunstenaars en creatievelingen, maar ook sociaal-ondernemers, juristen, telers en horeca'ers. Die mengelmoes zorgt voor kruisbestuiving die tot goede ideeën en innovatie leiden, vinden de initiatiefnemers.

  • Startups
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.