STAAN verder als Drentsche Aa

STAAN (Samenwerkingsverband Tynaarlo, Assen, Aa en Hunze en Noordenveld) was nog niet gevormd of het was al ter ziele omdat Noordenveld afhaakte. De drie resterende gemeenten gaan nu verder.

Onder een andere naam: Samenwerkingsverband Drentsche Aa. Heidi Bodewes, beleidsregisseur bij de gemeente Assen, wordt projectleider van het nieuwe samenwerkingsverband leiden. Gistermiddag kwamen de bestuurders en de ambtelijke top bijeen om afspraken te maken over de verder te nemen stappen en te besluiten welke onderzoeken nodig zijn.

Eind juni komen de drie gemeenteraden voor een gezamenlijke zitting bijeen. Tijdens die gelegenheid wordt uit de doeken gedaan welke plannen zijn gemaakt

De drie overheden gaan samenwerken op het gebied van belastingen, ict, inkoop, personeels- en salarisadministratie, facilitaire zaken, juridische zaken en gemeentelijk materieel. De gemeentebesturen willen op deze manier de bedrijfsvoering van het gezamenlijke ambtelijke apparaat verbeteren. Ze hopen daarmee te voorkomen dat in de toekomst een gemeentelijke herindeling wordt opgelegd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.