Strafzaak over vijf hennepplanten

Het is wachten tot het moment dat het mag. Maar nu is het nog een misdrijf. Dat zei de politierechter aan het slot van een strafzaak rond vijf hennepplanten.

Het is wachten tot het moment dat het mag. Maar nu is het nog een misdrijf. Dat zei de politierechter aan het slot van een strafzaak rond vijf hennepplanten.

Oogsten
Hij had een growshop gehad en nog wat spulletjes over, waaronder zaadjes. Vijf hennepplanten voor eigen gebruik leek de 46-jarige Veendammer H. geen probleem. Zijn 37-jarige partner nog minder. De oogsten waren goed en leverden meer op dan verwacht en ook meer dan ze zelf konden of wilden roken.

Ofwel: de rest verkocht de vrouw aan de deur. Het waren vooral minderjarigen die kwamen. Logisch, zei de advocaat, onder de 18 jaar mag je immers niet in een coffeeshop komen. ,,Dit krijg je ervan.''

Voorwaardelijke straf
Dat H. niet wist dat zijn vriendin handelde, ging er bij de rechter niet in. Hij vond de man net zo strafbaar. De politierechter: ,,Half Veendam wist dat er op uw woonadres softdrugs gekocht konden worden. U moet ervan geweten hebben.''

Beiden kregen een voorwaardelijke taakstraf van zestig uur. De 19-jarige zoon die wel eens wat verkocht als hij alleen thuis was, kreeg een voorwaardelijke geldboete van 600 euro. Bij het opleggen van de straffen hield de rechter rekening met het feit dat de misdrijven in de eerste helft van 2013 zijn gepleegd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.