Tweetal aangehouden voor rammen winkel

De politie heeft maandagochtend twee mannen van 19 en 25 jaar uit Hoogeveen aangehouden. Ze worden verdacht van het rammen van de pui van een technische groothandel in Coevorden.

Het pand liep in de nacht van vrijdag op zaterdag grote schade op toen een auto door de pui naar binnen reed. De inzittenden van het voertuig namen de benen na het ongeluk.

Bestuurder en bijrijder meldden zich maandagochtend zelf op het politiebureau, waar ze zijn ingesloten voor verhoor. Volgens de politie is het ongeluk vermoedelijk ontstaan nadat de bestuurder de macht over het stuur verloor. Het voertuig stond niet als gestolen geregistreerd.

De zoon van de eigenaar van de groothandel, Harko Elzing, schat dat de totale schade aan het winkelpand misschien wel honderdduizend euro bedraagt. ,,De pui ligt helemaal in puin en moet grotendeels vervangen worden. Ook de inboedel heeft flinke schade opgelopen.''

Bij de pakken neerzitten doet Elzing niet. De dag na het ongeval opende hij gewoon de deuren van de winkel. ,,Het schiet totaal niet op om hier droevig over te worden. Wij blijven gewoon positief.''

Elzing heeft inmiddels gesproken met een schade-expert en verwacht dat de pui binnen drie weken is gerepareerd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.