Update: veel examenklachten, maar niet over warmte

De warmte op de eerste landelijke zomerdag heeft maandag niet tot problemen geleid tijdens de eerste eindexamendag voor scholieren. Dat zei een woordvoerster van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS).

,We hadden geen klachten over benauwdheid of warmte. Het viel reuze mee. De scholen zorgen zeker goed voor hun leerlingen'', aldus de woordvoerster.

Evenals voorgaande jaren heeft LAKS weer een klachtenlijn over de eindexamens geopend voor scholieren. Het aantal klachten was aan het einde van de middag met 2200 nog bescheiden, maar in de loop van de avond groeide dat aantal naar ruim 22.000. Vanaf 17.30 begon de klachtenregen los te barsten, meldt het LAKS op de website.

De meeste klachten kwamen van vwo-leerlingen over het examen Nederlands. De examenkandidaten vonden dat de teksten ,,lastig of saai'' waren. ,,Opvallend zijn de klachten over tekst twee, die vonden veel scholieren te moeilijk", aldus klachtencoördinator Benedicta Badul. Havo-scholieren vonden het examen economie ,,lastig''.

De vakken natuur- en scheikunde leidden bij vmbo-leerlingen niet tot grote problemen.

Vorig jaar kwamen bij het LAKS in totaal ruim 116.000 klachten binnen, waarvan 60.000 in de eerste week.

De examens gaan deze maand door, en begin en half juni zijn de herexamens. Van alle eindexamenleerlingen zitten er 110.270 op het vmbo, 57.580 op de havo en 38.450 op het vwo.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.