Verdachte vrouw verbijsterd over familiedrama Emmen

,,Ik wou kenbaar maken dat ik enorm verbijsterd ben. Het is voor mij ook een niet te bevatten drama”, zegt de van de moord op haar man verdachte Emmense (51) bij de rechtbank. Ze leest het snikkend voor van een handgeschreven briefje.

De vrouw spreekt vrijdag aan het einde van de regiezitting bij de rechtbank in Assen en barst daarna in huilen uit. Volgens haar advocaat Tjalling van der Goot wilde zij er absoluut bij zijn en haar gevoelens kenbaar maken.

De Emmense wordt verdacht van moord op haar 53-jarige man Gerard Katoen. Hij is in de nacht van 23 op 24 januari door wurging om het leven gebracht. Dezelfde nacht zou zij ook een poging hebben gedaan om een van haar twee dochters te doden. De moeder heeft geprobeerd het 17-jarige meisje te wurgen met een sjaal. De officier van justitie wil nog niets zeggen over de exacte toedracht. Zij betracht extra zorgvuldigheid omdat het gaat om een tragisch familiedrama.

Ook zijn belangrijke rapportages van de psychiater en de psycholoog nog niet binnen. De deskundigen moeten antwoord geven op de vraag of de vrouw op het moment van het misdrijf al dan niet toerekeningsvatbaar was. De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak is gepland op dinsdag 30 juni.

Tekening: Janneke de Jonge

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.