Verslaggever drie uur in angst om collega

Het was een langslepend, intens, maar ook spannend project voor verslaggevers Bas van Sluis en Liselotte Schüren. Een halfjaar volgden de verslaggevers vier militairen en hun gezinnen uit Noord-Nederland om te kijken wat voor impact een uitzending heeft op het gezinsleven. Van Sluis en Schüren reisden zelfs af naar het missiekamp in Mali.

Goede knuffel
Hier sliepen de verslaggevers 's nachts met helm en scherfvest naast het bed. Van Sluis: ,,De eerste keer dat we buiten de poort konden, mocht maar een iemand mee. Liselotte ging, maar daar had ik niet goed over nagedacht. Ik heb me drie uur heel machteloos gevoeld. Toen ze terug kwam heb ik haar even een goede knuffel gegeven.”

Podcast
Wekelijks geeft Dagblad van het Noorden een kijkje in de eigen keuken. Deze week spreekt presentatrice Marjolein Knol met verslaggevers Liselotte Schüren en Bas van Sluis. Hoe kijken de verslaggevers terug op hun reis naar Mali? En waarom zouden regionale journalisten zich bezig houden met een internationale missie? Zaterdag staat het verhaal ‘Thuisfront' in de weekendbijlage en op www.dvhn.nl/thuisfront. Het interview met de verslaggevers is vandaag al gratis te beluisteren.

Luister & Abonneer gratis!


Downloaden Volledige aflevering (MP3)
Apple
Android Abonneren via Pocketcast of abonneer u via uw eigen favoriete podcast app of programma. Of rechtstreeks via onze RSS-feed.
Windows Abonneer u via uw eigen favoriete podcast app of programma. Bijvoorbeeld met Feedly, PodNova of rechtstreeks via onze RSS-feed.
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.