Verslaggever schrijft over zoon met autisme

Vijftien jaar geleden schreef Ed van Tellingen al over zijn zoon. In het stuk schrijft Van Tellingen over de toen nog tienjarige Joost en het Reestdal, een gebied waar ze veel wandelen. Joost is verstandelijk gehandicapt en heeft klassiek autisme.

De verslaggever kreeg zo veel reacties op zijn artikelen over Joost dat hij om de paar jaar een bijlageverhaal schreef over de ontwikkelingen rond Joost, toen nog in de dagbladen van de Drents Groningse Pers. Vanaf 2011 schrijft Van Tellingen, voor elke eerste zaterdag van de maand, een column (Joost & zo). Iets waarvoor hij dit jaar nog een nominatie voor de Groninger Persprijs ontving.

Podcast
In het online radioprogramma ‘Achter het verhaal' spreekt presentatrice Marjolein Knol met de verslaggever. Joost weet niet dat elke maand een column over hem verschijnt in deze krant. Hoe is dat voor Van Tellingen? En hoe gaat het nu met Joost?

Smartphonegebruikers kunnen de podcast hier downloaden (MP3, 21,3 MB). Tip: beluister de podcast met een koptelefoon.

Luister & Abonneer gratis!


Downloaden Volledige aflevering (MP3)
Apple
Android Abonneren via Pocketcast of abonneer u via uw eigen favoriete podcast app of programma. Of rechtstreeks via onze RSS-feed.
Windows Abonneer u via uw eigen favoriete podcast app of programma. Bijvoorbeeld met Feedly, PodNova of rechtstreeks via onze RSS-feed.
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.