Winnaars van Startup Weekend Groningen

Afgelopen weekend zaten honderd enthousiaste ondernemers aan 16 plannen te klussen in congrescentrum Het Kasteel in Groningen. Tijdens het Startup Weekend kregen ze de tijd om in 48 uur een bedrijf op te zetten onder begeleiding van acht ervaren coaches.

Een jury koos zondagavond drie winnaars. Zij krijgen stickers, coaching en een dinercheque.

1: Assist Autism
De winnaar van het weekend. Met deze app kunnen autisten en hun begeleiders op een handige manier de dag plannen. Wanneer ga je eten, wanneer neem je, je medicijnen en hoelang moet je studeren? De cliënt geeft aan wat hij of zij gedaan heeft en stelt de begeleider op die manier op de hoogte.
Bedenktster Annemiek Modderman (56) staat te stralen. Haar zoon is autistisch. ,,Ik kan wel altijd tegen hem zeggen wat hij moet doen maar dat komt nooit echt goed binnen. Hij kijkt graag op zijn telefoon en heeft die ook altijd bij zich.''


2: Omapost
Niet iedereen heeft tijd om bij zijn of haar oma langs te gaan maar zij wil wel weten wat haar kleinkinderen aan het doen zijn. Omdat oma niet op Instagram zit, zorgen de bedenkers van Omapost dat zij voor vijf euro per maand elke maand twee ansichtkaartjes krijgt van een Instagramfoto van haar kleinkind.


3: Remember
De bedenkers van deze app worden na een nachtje stappen nogal eens wakker met een broodje hamburger onder hun kussen. Omdat ze graag willen weten hoe die daar gekomen is, bedachten ze een app die de gebruiker aanspoort elk uur een foto te maken. De dag erna krijg je een mooie fotoserie van een avond die je anders misschien vergeten was.


Lees ook de reportages van dag 1, dag 2 en dag 3
  • Startups
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.