Aangifte voetbalclub tegen oud-penningmeester

Amateurvoetbalvereniging Zaanlandia uit Zaanstad doet zaterdag aangifte tegen haar voormalige penningmeester. Deze Jan B. zou voor naar schatting 80.000 euro in eigen zak hebben gestoken, zegt voorzitter Kees de Vos. B. gebruikte het geld onder meer om te gokken op internet en de aanschaf van spullen voor privégebruik.

De oud-penningmeester was al vertrokken om medische redenen, toen vorig jaar een controle van de boeken plaatshad. Daaruit kwamen onregelmatigheden naar boven. De clubleiding vroeg bij de bank de dagafschriften van de afgelopen tien jaar op.

Na bestudering ervan bleek er veel niet te kloppen. B. had privé-opnames gedaan. ,,Hij besteedde geld van de club voor de aanschaf van bijvoorbeeld een parasol of het betalen van de glazenwasser. Maar hij vergokte ook forse bedragen op internet", aldus voorzitter De Vos.

Ontkent

Een poging om in gesprek te gaan met de oud-penningmeester, liep op niets uit. De man heeft een advocaat in de arm genomen. ,,We hebben laten weten dat we aangifte gaan doen. Hij zei: je doet maar. Hij ontkent alles, maar we hebben heel veel bewijsmateriaal", zegt de voorzitter.

B. wil geen commentaar geven op de zaak. ,,Dat heb ik met mijn advocaat afgesproken", reageerde hij.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.