Aardgas oorzaak ontploffing flat Drachten

De explosie zondagavond in een flat in Drachten is veroorzaakt door aardgas. De ontploffing was in het appartement van de 46-jarige bewoner, die als enige gewond raakte bij de explosie, aldus de politie. Hoe de ontploffing is ontstaan, en of daarbij misschien opzet in het spel was, is nog niet duidelijk. Dat moet uit verder onderzoek blijken.

Van het slachtoffer wordt een verklaring opgenomen. De politie zei een dag na de explosie de afgelopen tijd vaker meldingen gekregen te hebben van bewoners uit die flat. ,,Er waren meldingen vanuit het complex dat er zich iets afspeelde.'' De burgemeester van de gemeente Smallingerland, waar Drachten onder valt, zei eerder al dat vuurwerk niet de oorzaak was.

Het complex telt 38 appartementen. Twaalf daarvan zijn ingestort. De gemeente maakte woensdag bekend dat de zes nu los staande appartementen naast het ingestorte deel instabiel zijn en dat er nog steeds instortingsgevaar is. Een groot gebied rond de flat blijft daarom afgezet. Bewoners van de appartementen die wel stabiel zijn, mogen donderdag even hun huizen in om wat spullen op te halen.

De appartementen zijn voorlopig niet bewoonbaar. Sommige bewoners hebben al tijdelijke nieuwe woonruimte. Woningcorporatie Accolade en de gemeente hopen zo snel mogelijk ook de andere gedupeerden een andere tijdelijke woning te kunnen geven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.