Abou Jahjah gastredacteur bij Propria Cures

De controversiële Belgisch-Libanese publicist Dyab Abou Jahjah gaat schrijven voor het satirische studententijdschrift Propria Cures. Dat heeft het blad woensdag bekendgemaakt. De auteur is zes nummers lang gastredacteur.

Abou Jahjah kwam afgelopen zomer veel in het nieuws in aanloop naar zijn optreden in het VPRO-programma Zomergasten. In februari was hij ook al in het nieuws, omdat uitgeverij De Bezige Bij de publicist een contract had aangeboden en zijn Pleidooi voor radicalisering wilde uitgeven. Daarop stapten onder anderen de schrijvers Tommy Wieringa en Jessica Durlacher op. Columnist Theodor Holman en schrijver Leon de Winter hadden destijds felle kritiek op de uitgeverij.

Propria Cures trekt zich weinig aan van de controverses rondom Abou Jahjah. ,,Op de redactieburelen is kalm gereageerd op het nieuws van Abou Jahjahs komst.''

Propria Cures werd in 1890 opgericht en veel bekende schrijvers hebben aan het blad meegewerkt. Onder hen zijn J. Slauerhoff, Hugo Brandt Corstius en Renate Rubinstein, maar ook Menno ter Braak en Mensje van Keulen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.