Actie voor meer waardering zorgmedewerkers

Om de honderdduizenden medewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen een hart onder de riem te steken, roept branchevereniging ActiZ iedereen op vanaf zaterdag op social media zijn waardering uit te spreken voor de geplaagde beroepsgroep. De actie #ikwaardeerje is een reactie op de berichtgeving van afgelopen weken waarin de Nederlandse verzorghuizen vaak negatief in het nieuws kwamen.

,,ActiZ concludeert na twee weken dat er een onrealistisch beeld is bij het Nederlandse publiek over verpleeghuiszorg. En dat er in het hele debat te weinig recht wordt gedaan aan de 240.000 medewerkers die elke dag de beste zorg bieden aan cliënten in verpleeghuizen.''

Tientallen familieleden van verpleeghuisbewoners spreken zaterdag publiekelijk hun waardering uit voor de zorgprofessionals in advertenties in regionale dagbladen en de Volkskrant en op de Facebookpagina van de actie.

Na de zomer wil ActiZ samen met andere partijen een breed maatschappelijk debat aanzwengelen over de vraag wat er van de zorg in verpleeghuizen mag worden verwacht en wat dat mag kosten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.