Amsterdam breidt daklozenopvang uit

Amsterdam breidt de opvang voor daklozen uit met 250 extra plaatsen. Hierdoor is de aaneengesloten winteropvang zoals die de afgelopen jaren was geregeld niet meer nodig. Het gaat om 100 plaatsen in de nachtopvang en 150 plekken in het zogeheten passantenpension, waar daklozen een kamer kunnen huren en ook overdag kunnen verblijven.

Volgens verantwoordelijk wethouder Eric van der Burg (zorg) hoeft in Amsterdam niemand op straat te slapen. ,,Een belangrijk uitgangspunt in onze maatschappelijke opvang is dat we mensen perspectief bieden op herstel, hetzij door een hulpverleningstraject, hetzij door hun de mogelijkheid te bieden zelf hun problemen op te lossen.''

De hoofdstad bood dak- en thuislozen de afgelopen twee jaar in de winter vier maanden lang onderdak. Daarmee week de gemeente af van het beleid van de grote steden, dat de regeling gold als de (gevoels)temperatuur onder het vriespunt raakte. Amsterdam wilde de dak- en thuislozen dezelfde hulp bieden als uitgeprocedeerde asielzoekers.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.