Asbest vrijgekomen bij grote brand Amersfoort

Bij een grote brand in Amersfoort is vrijdagochtend vroeg asbest vrijgekomen. Drie loodsen staan in lichterlaaie en moeten volgens de veiligheidsregio als verloren worden beschouwd.

De aaneengesloten loodsen zouden onderdeel zijn van onder meer een meubelzaak en een autobedrijf. Brandweerlieden proberen te voorkomen dat het vuur overslaat naar omliggende bedrijfspanden. ,Dat lijkt te lukken'', aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Uit voorzorg is een woning in de omgeving ontruimd. Ook zijn omwonenden opgeroepen ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het vuur begon voor zover bekend op het terrein van het autobedrijf aan de Hoefseweg.

De hulpdiensten hebben vanwege de vrijgekomen asbest een groot deel van het bedrijventerrein afgezet. Dat heeft volgens de woordvoerder mogelijk tot gevolg dat mensen vrijdagochtend niet naar hun werk kunnen. In het afgesloten gebied bevindt zich onder meer een kinderdagverblijf.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.