Asielzoekers: diefstal en schurft in kamp

Onder bewoners van tentenkamp Heumensoord bij Nijmegen is schurft en krentenbaard uitgebroken. Ook zouden mensen luizen hebben. Er wordt ook gestolen en sommige asielzoekers bedreigen medebewoners om aan geld te komen. Dat staat in een brief die Syriër Mohamed Sameh Okko maandag met ongeveer zestig medebewoners van Heumensoord heeft bezorgd op het Nijmeegse stadhuis. De asielzoekers vragen burgemeester Hubert Bruls om hulp.

Volgens de asielzoekers is een noodopvang in tenten ongeschikt voor een maandenlang verblijf. ,,Het leidt tot frustratie, depressies, onvrede over het COA en criminaliteit. Er is veel te weinig medische zorg en mensen hebben geen geld meer, omdat ze pas zakgeld krijgen als ze in een asielzoekerscentrum wonen'', aldus Okko. ,,De doorstroom in Heumensoord is echter nihil.''

Een andere bewoner van Heumensoord schakelde vorige week al de Nationale ombudsman in met min of meer dezelfde klachten. De ombudsman overlegt over de klacht met het COA. Het is nog niet bekend of hij een onderzoek begint.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.