Bijna 2,5 miljoen binnen voor Serious Request

De teller voor Serious Request stond zondagavond, twee dagen nadat de drie dj's het Glazen Huis in Heerlen ingingen, op bijna 2,5 miljoen euro. Op de tweede dag werd ongeveer evenveel binnengehaald voor het goede doel als op zaterdag. Aan het eind van dag één stond het totaal op meer dan 1,2 miljoen euro.

De dj's draaien verzoeknummers tegen betaling en in het hele land worden acties gehouden om geld in te zamelen voor de 'stille ramp', waar de radiozender ieder jaar samen met het Rode Kruis aandacht voor vraagt. De opbrengst gaat dit keer naar kinderen en jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal-Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo.

De Britse singer-songwriter James Morrison en zangeres Ilse DeLange sloten de drie presentatoren vrijdag om 20.20 uur op in het Glazen Huis in Heerlen. Radio-dj's Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering blijven zonder te eten in het huis zitten tot aan kerstavond om radio en televisie te maken.

Het Rode Kruis roept vrijwilligers op zich te melden om callcenters te kunnen bemannen waar mensen hun giften telefonisch kunnen doorgeven. Er zijn volgens een woordvoerder nog zo'n 150 mensen nodig die in Almere, Ede, Eindhoven of Haarlem achter de telefoon kunnen kruipen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.