Brandweer staakt nablussen Varsseveld

De brandweer stopt vrijdag rond 18.00 uur met het nablussen van de brand bij een afvalverwerkingsbedrijf in het Gelderse Varsseveld. Daarna is nog wel een aantal uren een brandweerauto aanwezig waarmee de brandweer nog even toezicht houdt. Dit werk wordt vervolgens overgenomen door een door het afvalverwerkingsbedrijf ingehuurde brandwacht, meldt een woordvoerder van de brandweer.

De brand in de afvalberg ontstond donderdagmiddag en laaide die avond weer op. Vrijdagochtend rond 10.00 uur waarschuwde de veiligheidsregio nog steeds voor overlast door rook en stank. De rook is volgens de brandweerwoordvoerder inmiddels weg. ,,Maar het kan zo zijn dat er iets oplaait en een rookpluim te zien zal zijn’’, zegt hij.

Vanwege de rook en stank waarschuwde de brandweer dat mensen hun ramen en deuren beter dicht konden houden. Mensen in de buurt klaagden over prikkende ogen en lippen.

De eerste resultaten van metingen naar gevaarlijke stoffen in de rook zijn pas begin volgende week beschikbaar, aldus de woordvoerder. ,,Als je zelf bij een barbecue in de volle rook staat, krijg je ook last van je ogen’’, antwoordt de zegsman op de vraag of naar verwachting nog gevaarlijke stoffen zijn gemeten. ,,Er is huisvuil verbrand. Je weet natuurlijk nooit wat erin zit. Daarom zeggen we ook altijd: rook kan niet gezond zijn, dus blijf eruit.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.