Britse Kate bezoekt koning en Mauritshuis

Kate Middleton, de vrouw van de Britse prins William, heeft dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan het Mauritshuis in Den Haag. De hertogin van Cambridge bekeek daar de tentoonstelling 'Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collectie'. Het was haar eerste zelfstandige reisbezoek als hertogin.

Kate kent de 22 doeken van onder anderen meesters als Gerrit Dou, Pieter de Hooch en Jan Steen al uit de hallen en kamers van onder meer Buckingham Palace. Ze toonde daarom extra belangstelling voor de topstukken uit de vaste collectie van het museum, zoals Meisje met de parel van Johannes Vermeer en Het Puttertje van Camel Fabritius.

,,Het was bijzonder om haar rond te leiden door onze befaamde collectie en de tentoonstelling'', aldus Mauritshuis-directeur Emilie Gordenker.

Later dinsdag bezocht Kate de residentie van de Britse ambassadeur sir Geoffrey Adams in Den Haag. Daar vond een gesprek over de gezondheidszorg plaats met mensen van het Trimbos-instituut. Ook ging de hertogin van Cambridge nog langs jongerenwerkplaats Bouwkeet in Rotterdam.

Voorafgaand aan de bezoeken in Den Haag en Rotterdam lunchte Kate met koning Willem-Alexander in Villa Eikenhorst. Koningin Máxima was daar niet bij. Zij is in Argentinië als speciaal pleitbezorger van de Verenigde Naties op het gebied van 'inclusieve financiering'.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.