Chinook ingezet bij duinbrand Heemskerk

De duinbrand die maandag woedde in de duinen bij het Noord-Hollandse Heemskerk, is vermoedelijk aangestoken. De brandweer trof bij de brandhaard een fles lampolie aan. De politie gaat forensisch onderzoek doen, aldus de veiligheidsregio.

Twee Chinooks van de luchtmacht werden ingezet bij de bestrijding van de grote duinbrand. De helikopters van vliegbasis Gilze-Rijen kunnen in één keer grote hoeveelheden water op het vuur gooien. De brand brak aan het eind van de ochtend uit. Aan het einde van de middag kon worden gemeld dat het vuur onder controle was.

Om ervoor te zorgen dat het gebied goed bereikbaar was voor de hulpdiensten, werden omliggende wegen afgesloten. Mensen moesten het duingebied verlaten om de hulpdiensten de ruimte te geven, aldus de veiligheidsregio Kennemerland.

Zondag werd ook al een Chinook ingezet bij de bestrijding van de brand op het schietterrein van het Artillerie Schietkamp bij het Gelderse Oldebroek. Daar vloog de helikopter tien keer over het brandende gebied en stortte met de zogenoemde bambi-bucket zo tienduizenden liters water op het vuur.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.