Corendon wijst passagiers nu wel op coronarichtlijnen Turkije

Corendon wijst passagiers nu wel op coronarichtlijnen Turkije ANP

Corendon vertelt reizigers niet langer dat zij na een vakantie in Turkije niet in thuisquarantaine hoeven als zij zich op kosten van de reisorganisatie laten testen op het nieuwe coronavirus. De communicatie daarover is aangepast, heeft het bedrijf aangegeven in een gesprek met minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).

Voor Turkije geldt in verband met het coronavirus een oranje reisadvies, wat inhoudt dat alle niet-noodzakelijke reizen worden ontraden. Reizigers die toch gaan, krijgen het dringende advies na thuiskomst twee weken thuis in quarantaine te gaan. Luchtvaartmaatschappijen moeten hun klanten daar op wijzen.

Door coronatests aan te bieden als alternatief voor quarantaine, hield Corendon zich niet aan de richtlijnen. De minister heeft het bedrijf er dan ook op gewezen "dat voor alle luchtvaartmaatschappijen de regels van het kabinet leidend zijn".

Premier Mark Rutte noemde het vrijdag "onverstandig en onverantwoord" dat Corendon reizen aanbiedt naar Turkije, terwijl voor dat land een negatief reisadvies geldt. Het bedrijf reageerde daar verbaasd op en vroeg om een nader gesprek met het kabinet.

menu