Drachtster woning verdacht in zaak naaktbeelden sauna

Foto: Shutterstock

In een woning in Drachten is belastbaar materiaal in beslag genomen dat te maken heeft met het openbaar maken van beelden van naakte mensen in Sauna Oase in Nederasselt.

De zaak kwam in de publiciteit doordat bekend werd dat er naaktbeelden tussen zaten van de dames van de Nederlandse handbalploeg. De beelden waren enige tijd te zien op een grote, internationale pornosite.

<div class='leesook' data-track-contentview='{'viewType':'leesOok', 'leesOokTekst': 'Tekst'}' data-track-click='{'clickType':'leesOok', 'leesOokTekst': 'Tekst'}'>Lees ook: <a href='http://www.dvhn.nl/drenthe/Camerabeelden-uit-sauna-op-sekssite-hoe-kwetsbaar-zijn-bezoekers-22977031.html' target='_blank'>Camerabeelden uit sauna op sekssite: hoe kwetsbaar zijn bezoekers eigenlijk?</a></div>

De eigenaar van de Sauna & Beauty Oase deed in februari aangifte van hacking van zijn camerasysteem. De politie Gelderland en het Openbaar Ministerie doen hier nu onderzoek naar.

In dat onderzoek wordt ook gekeken naar andere websites die de beelden geüpload hebben. In dat kader is in een woning in Drachten belastbaar materiaal in beslag genomen.

Uploaden strafbaar

Het uploaden van deze bestanden is strafbaar, waarschuwt de politie. De voornaamste site waarop de beelden te zien waren, heeft opdracht gekregen alles te verwijderen. De politie kan moeilijk achterhalen op welke andere sites de beelden allemaal gebruikt zijn.

Vrijdag deed de eigenaar van de sauna opnieuw aangifte van hacking. Toen de politie dat kwam onderzoeken, stuitten ze op een verborgen camera. Deze is met het bijbehorende computersysteem in beslag genomen. Op dat moment was het camerasysteem nog in werking.

Bij verdere doorzoeking zijn drie camera’s en de gebruikte plafondplaten en bekabeling in beslag genomen. Deze drie camera’s waren niet meer in werking.

Meer aangiften

Bij de politie Gelderland zijn inmiddels diverse aangiften en meldingen binnen gekomen over de bewuste sauna.

menu