Drukste dag Schiphol zonder problemen

Op de drukste dag van het jaar op Schiphol hebben reizigers maandag geen grote problemen of vertragingen ondervonden. De drukte duurde tot in de avond, maar de doorstroom van passagiers verliep de hele dag soepel, aldus een zegsman van Schiphol. De luchthaven spreekt van een ,,mooie, goede, operationele dag''.

Maandag verwerkte Schiphol zo'n 233.000 passagiers. Volgens een woordvoerder zouden er 80.000 vertrekken, 75.000 aankomen en 78.000 overstappen. In totaal ziet de luchthaven deze zomer 12,7 miljoen reizigers. Dat is een stijging van 2,4 procent ten opzichte van vorig jaar. Gemiddeld verwerkt de luchthaven in de zomerperiode, tussen 7 juli en 2 september, zo'n 220.000 passagiers per dag.

Schiphol zette maandag 20 procent meer personeel aan het werk en speciale teams moesten ervoor zorgen dat de passagiersstromen ordentelijk verliepen tijdens de topdrukte. Vanwege de drukte adviseerde de luchthaven reizigers op tijd te komen en zo weinig mogelijk handbagage mee te nemen voor een snellere veiligheidscontrole.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.