Drukste zaterdag op Franse wegen deze zomer

Tegen de verwachting in is deze zaterdag uitgedraaid op de drukste zaterdag voor het vakantieverkeer op de Franse wegen. Rond 13.00 uur stond er in totaal 830 kilometer file, meldt de verkeersinformatiedienst VID. Dat is ruim 200 kilometer meer dan vorige week zaterdag rond het middaguur.

De afgelopen twee zaterdagen stonden te boek als 'zwarte' zaterdagen op de Franse wegen, maar toen viel de filelengte mee vergeleken met de voorspellingen. Deze zaterdag werd een 'rode' zaterdag voorspeld, dat wil zeggen: druk, maar niet de topdrukte van een zwarte zaterdag.

Dat het nu toch enorm druk is, is te verklaren doordat veel Fransen een lang weekend hebben vanwege de katholieke feestdag Maria-Tenhemelopneming. In combinatie met veel vertrekkend vakantieverkeer leidt dit tot de grootste drukte van deze zomer. Vooral op de Autoroute du Soleil (A7) is het aanschuiven geblazen. De extra reistijd tussen Lyon en Orange bedraagt dik drie uur.

Ook in andere landen is grote verkeersdrukte ontstaan. Vooral in Italië, Zwitserland en Duitsland lopen de wachttijden op, aldus de VID.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.