EOD onderweg naar Geldermalsen voor vuurwerk

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is woensdagavond onderweg naar Geldermalsen omdat er bij het gemeentehuis een stuk zeer zwaar vuurwerk ligt dat nog niet ontploft is. Dat meldt de politie.

Betogers gooiden woensdagavond onder meer vuurwerk, flessen en stenen naar de politie. In het gemeentehuis was een raadsvergadering aan de gang over de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Geldermalsen. Honderden mensen hadden zich buiten verzameld om ertegen te protesteren. Zij keerden zich rond 20.00 uur tegen de politie.

De politie heeft meerdere mensen opgepakt, omdat ze vuurwerk gooiden en de politie beledigden. Het is nog niet bekend om hoeveel mensen het gaat. Omdat er veel camerabeelden voorhanden zijn, verwacht de politie nog meer mensen te arresteren.

,,Het is heel ernstig wat er vanavond gebeurde'', aldus een politiewoordvoerder. Of de situatie wellicht onderschat is, kan hij vooralsnog niet zeggen. ,,We gaan onderzoeken wat er precies is voorgevallen.'' Ook wordt er bekeken of de relschoppers uit Geldermalsen kwamen of ergens anders vandaan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.