Eis: vier jaar cel voor Yasmine M.

Yasmine M. (31) uit Alkmaar, moeder van drie dood gevonden baby's, moet voor het doden van een van haar pasgeboren kinderen en het wegmaken van drie babylichaampjes vier jaar celstraf krijgen. Daarvan zou een jaar voorwaardelijk moeten zijn. Dit eiste aanklaagster Judith Hendriks donderdag voor de rechtbank in Alkmaar.

Aan de voorwaardelijke straf moet een proeftijd van tien jaar worden gekoppeld. In die periode moet M. onder toezicht komen te staan voor controle op eventuele zwangerschappen. Ook moet zij verplicht worden behandeld aan een persoonlijkheidsstoornis.

M. werd afgelopen najaar aangehouden nadat in Heerhugowaard twee babylijkjes waren gevonden. Later bleek ook een dode baby die eind 2014 in een Alkmaars park was gevonden van haar. De dode baby's waren alle drie meisjes: Skye, Caitlyn en Angelina. Ze heeft verklaard niet gemerkt of geweten te hebben dat ze zwanger was.

Doodsoorzaak

In geen van de gevallen kon worden vastgesteld of de zusjes dood of levend waren geboren of wat de eventuele doodsoorzaak was. Alleen op basis van herinneringen van M. zelf kon worden vastgesteld dat Skye enkele dagen heeft geleefd.

De ondervraging van M. door de rechtbank verliep moeizaam. Ze kan zich weinig herinneren en gaf korte antwoorden. Ze was rond de geboortes bang voor alles en iedereen in haar omgeving, ,,want alles wat ik deed was toch niet goed". Op de vraag of ze om die reden geen hulp durfde inschakelen, zei ze: ,,Ik weet het niet, misschien, ik denk het wel".

M. heeft ook nog twee zoons. Die werden direct na haar arrestatie uit huis geplaatst.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.