Ex-drugshandelaar wil Endstra's laten lijden

,,Ik wil hem pijn laten lijden, net als hij mij. Hij heeft mijn leven verkankerd, natuurlijk wil ik een schadevergoeding.” Dat zei voormalig xtc-handelaar Ronald van Essen woensdag aan het slot van een procedure bij het gerechtshof in Amsterdam tegen de de erfgenamen van de in 2004 geliquideerde vastgoedbaron Willem Endstra.

In die procedure wil Van Essen een voorlopig getuigenverhoor bewerkstelligd krijgen. Van Essen zegt dat hij miljoenen - deels verdiend met de handel in xtc - bij Endstra heeft geïnvesteerd. Dat geld wil hij terug, maar de erven geven niet thuis en menen dat de vordering van Van Essen elke grond mist.

Aan de hand van het voorlopig getuigenverhoor wil Van Essen hardmaken dat hij recht heeft op zijn miljoenen. De rechtbank wees het verzoek eerder af, het hof beoordeelt de kwestie in hoger beroep.

Van Essen werd eind 1999 door zijn hoofd geschoten en raakte daardoor zwaar invalide. Hij is ervan overtuigd dat Willem Endstra en zijn broer Haico achter die aanslag hebben gezeten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.