Familie Faber 'binnen marge' tevreden

Geen enkel vonnis doet recht aan het leed van de nabestaanden van Anne Faber, zei Ruth Jager, de advocaat van de familie nadat de rechter zijn oordeel had uitgesproken. ,,Ze krijgen Anne nooit meer terug, dus van tevreden kan je eigenlijk niet spreken. Maar binnen de marge zijn ze dat wel."

Michael P. werd dinsdag veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden, verkrachten en ontvoeren van de 25-jarige studente. De familie hoopt nu een punt te kunnen zetten achter de strafzaak. ,,Ze hopen echt dat P. niet in hoger beroep gaat, ze willen het boek sluiten", aldus Jager.

,,De maatschappij dient zo lang mogelijk beschermd te worden tegen de dader en daar lijkt de opgelegde straf in te voorzien", laat advocaat Sébas Diekstra namens de vriend van Faber weten. Maar ook de vriend, die verder anoniem wil blijven, laat via zijn advocaat weten dat geen enkele straf recht doet aan zijn diepe verdriet en intense gemis. ,,De gebeurtenissen hebben een diep trauma bij hem veroorzaakt."

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.