Gouden Windei voor sapje Healthy People

Het sapje Healthy People Blauwe bosbes en framboos is gekozen tot het 'Gouden Windei', het meest misleidende product van 2016. Volgens voedselwaakhond foodwatch bestaat de drank vooral uit goedkope appel- en druivensap en bevat het slechts 12 procent bosbes en 1 procent framboos.

Van de 24.000 mensen die aan de publieksverkiezing van het Gouden Windei hebben meegedaan, stemde 36 procent voor Healthy People. Foodwatch maakte de uitslag maandag bekend in het programma Radar van AVROTROS. Het sapje is helemaal niet zo 'healthy', aldus foodwatch. Volgens de voedselwaakhond bevat het drankje meer suikers dan Coca-Cola.

RedBull is met 26 procent van de stemmen tweede geworden in de verkiezing. ,,Dit drankje wordt met stoere sporters als wakeboarders, snowboarders en bikers gepromoot onder de jeugd als sportief drankje, terwijl kinderartsen juist bepleiten het drankje achter een leeftijdslot te krijgen en er extra gezondheidsrisico’s zijn bij gebruik tijdens het sporten'', aldus foodwatch. De Griekse stijl drinkyoghurt van Optimel met de smaak honing/ walnoot werd derde. Volgens foodwatch bevat het dankje geen van de drie gesuggereerde ingrediënten: Griekse yoghurt, honing en walnoot.

Voor de verkiezing van het meest misleidende product waren er zeven genomineerden. Vorig jaar kregen de gesuikerde cranberries van Albert Heijn de meeste stemmen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.