Grote brand treft woonboulevard Breda

Bij een brand op Woonboulevard XXL in Breda zijn meerdere panden betrokken. Het vuur ontstond rond middernacht in woonwinkel Lampidee. De brandweer kon niet voorkomen dat het vuur oversloeg. Volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio woedt de brand in de nacht van woensdag op donderdag in een blok waarin meerdere woonwinkels zijn gevestigd. Ze kon niet zeggen om welke winkels het precies gaat.

Naast Lampidee en Sofa Nova is volgens lokale media ook Bankstel XL getroffen door het vuur. De veiligheidsregio spreekt over een ,,zeer grote brand''. Er zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

De brand heeft een groot deel van woonwinkel Sofa Nova in de as gelegd. De eigenaar reageert tegenover Omroep Brabant verbouwereerd: ,,Dit is al de tweede keer dit jaar. Het was eerder al raak in een ander pand in Sliedrecht.''

De brandweer is met meerdere bluswagens aanwezig om het vuur te bestrijden, dat met veel rookontwikkeling gepaard gaat. De veiligheidsregio roept omwonenden daarom op ramen en deuren gesloten te houden.

De woonboulevard aan de Kruisvoort telt 52 woonwinkels. Alle straten rondom Woonboulevard XXL zijn afgezet. Het gaat om de Kruisweide, Heilaarstraat en de Ettensebaan richting de A16.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.