Herstel Moerdijkbrug stelt NS voor problemen

Het is woensdag, donderdag en vrijdag niet mogelijk om met de trein van Dordrecht naar Lage Zwaluwe te reizen. Die drie dagen zijn er herstelwerkzaamheden aan de Moerdijkbrug. Dat is nodig omdat vorige week tijdens een controle haarscheurtjes in de brug zijn ontdekt.

Dagelijks reizen ongeveer 75.000 mensen op dit traject. De NS zet bussen in, wat voor extra reistijd zorgt. Daarom geeft de vervoerder aan dat reizigers beter hun reis kunnen uitstellen. En als dat niet gaat, is het beter om buiten de spits om weg te gaan.

Tussen Den Haag en Tilburg/Eindhoven moeten mensen woensdag, donderdag en vrijdag omreizen via Utrecht en Den Bosch. Tussen Rotterdam en Breda is de Intercity direct een optie. Ook rijden bussen, tussen Zwijndrecht en Lage Zwaluwe, Dordrecht en Lage Zwaluwe en Dordrecht en Dordrecht-Zuid. Alle treinen uit de richting Rotterdam stoppen op Zwijndrecht.

De haarscheurtjes kunnen gevaarlijke situaties opleveren. Het is onduidelijk hoe ze zijn ontstaan. Om de burg te herstellen, is het noodzakelijk om het spoor voor treinverkeer geheel af te sluiten, omdat de spoorstaven ingegoten zijn.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.