Hogeschool van Amsterdam nog niet helemaal op slot

Hogeschool van Amsterdam nog niet helemaal op slot ANP

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft zijn deuren nog niet helemaal gesloten. De instelling gaat vrijdagmiddag om 17 uur wel op slot om zoveel mogelijk over te schakelen op online onderwijs en digitaal contact. Donderdagavond laat zag de HvA geen kans meer om alle studenten en medewerkers te informeren over een onmiddellijke sluiting vrijdagochtend.

"We volgen de richtlijnen van de overheid maar nemen vrijdag nog even de tijd om met elkaar het een en ander goed te organiseren", zegt een woordvoerder. De mededeling donderdagavond laat van de Vereniging Hogescholen om per direct de deuren te sluiten, zorgde voor een "duivels dilemma". "We zagen geen kans om alle 45.000 studenten en 5000 medewerkers op die korte termijn nog op de hoogte te brengen. Bovendien is het ook niet verantwoord om per direct alles te sluiten. Voor studenten staat vaak veel op het spel: een gesprek over bindend studieadvies, of praktijklessen waarbij je studiepunten kunt halen, het heeft allemaal gevolgen voor de toekomst van de student."

Wel zijn alle bijeenkomsten met meer dan honderd mensen afgelast. Medewerkers mogen vrijdag kijken of ze individuele gesprekken laten doorgaan of onderwijsactiviteiten aanpassen. "En bovenal moet iedereen de richtlijnen van het RIVM volgen."

menu