Holleeder in rechtbank voor vervolg proces

Willem Holleeder is woensdagmiddag in de rechtbank in Amsterdam om de voortzetting van zijn strafproces bij te wonen. Tijdens de niet-inhoudelijke zitting, de negende sinds zijn aanhouding eind 2014, wordt de stand van zaken in het onderzoek naar de 'topcrimineel' besproken.

Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Holleeder (58) voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks afrekeningen, waaronder de liquidaties van mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout en vastgoedmagnaat Willem Endstra. Eerder dit jaar kwam daar een aanklacht voor het beramen van de moord op zijn zussen Astrid en Sonja en misdaadverslaggever Peter R. de Vries bij. De zaak tegen Holleeder is voor een belangrijk deel gebouwd op belastende verklaringen die de zussen samen met zijn ex Sandra den Hartog over hem hebben afgelegd.

Informatie uit die verklaringen staat ook opgetekend in het boek Judas, de 'familiekroniek' van Astrid Holleeder die onlangs werd uitgebracht. Volgens haar heeft Willem Holleeder zijn eigen familie dertig jaar lang geterroriseerd. Judas is momenteel het bestverkochte boek van ons land.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.