Inreisverboden voor VK en Zuid-Afrika woensdag voorbij

Inreisverboden voor VK en Zuid-Afrika woensdag voorbij ANP

Het vliegverbod voor passagiers uit Zuid-Afrika en het vlieg- en aanmeerverbod voor het Verenigd Koninkrijk vervallen woensdag. Dat heeft het kabinet bekendgemaakt. Reizigers - ook EU-burgers - moeten wel een recente, negatieve PCR-coronatest kunnen overleggen om toegelaten te worden tot Nederland. Eenmaal hier blijft het dringende advies om tien dagen in thuisquarantaine te gaan.

De maatregelen werden sinds afgelopen weekeinde genomen omdat in de twee landen een nieuwe mutatie van het coronavirus rondgaat. Dat er een einde aan de verboden zou komen, maakte minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) eerder dinsdag al bekend. Onduidelijk was toen nog wanneer ze zouden vervallen. Er moest onder meer nog met vervoerders worden overlegd.

Het zal aan de vliegmaatschappijen en rederijen zijn om passagiers vóór vertrek te controleren op de negatieve testverklaring, die maximaal 72 uur oud mag zijn. Het kabinet wil de verplichting voor een negatieve testverklaring zo snel mogelijk ook invoeren voor andere landen, ook voor Nederlanders en burgers uit andere EU-lidstaten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland