John de Wolf wil vooroordelen tackelen

Oud-profvoetballer John de Wolf wil de vooroordelen tackelen die bestaan over oudere werkzoekenden. Hij zei dat woensdag in de Tweede Kamer als het eerste boegbeeld voor werkloze vijftigplussers.

De Wolf (53) werd aangesteld door minister Lodewijk Asscher (Werkgelegenheid). De partijen 50PLUS en PvdA hadden aangedrongen op zo'n ambassadeur voor werkzoekende ouderen.

Veel werkgevers hebben vooroordelen over werkzoekende vijftigplussers. Ze zouden te oud zijn, te duur of niet flexibel. Maar vaak zijn werkgevers zelf boven de vijftig. ,,Ik tackel ze en hou ze een spiegel voor.''

Openstaan

De Wolf heeft ook een boodschap voor de oudere werklozen zelf. ,,Ga op zoek naar werk, niet naar een baan. Je moet openstaan voor wat je tegenkomt. En zorg bij een sollicitatie dat je binnenkomt." Hij roept ze op een netwerk op te zetten van mensen die kunnen helpen.

Volgens cijfers van uitkeringsinstantie UWV is het aantal WW-uitkeringen aan vijftigplussers dit jaar voor het eerst sinds de crisis gedaald, maar ligt het nog steeds boven de 200.000.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.