Man opgepakt in zaak gedode Van Luijn

De Spaanse politie heeft op Mallorca een jonge man gearresteerd in de zaak van de Nederlandse man (34) die vrijdag zwaargewond langs een weg werd gevonden en kort daarna overleed. Dat meldt de Spaanse politie, die ook zei dat het slachtoffer de filmmaker Wouter van Luijn uit Amsterdam is die met zijn familie op vakantie was op het eiland.

Meer informatie wilde de politie niet geven om het onderzoek niet in gevaar te brengen. Spaanse media meldden dat de arrestant de man zou zijn die het slachtoffer aantrof en hem met de auto naar het ziekenhuis bracht.

Waarom de man precies is aangehouden is niet bekend. De politie heeft huiszoeking gedaan en onderzoekt de verklaringen die hij over het incident heeft afgelegd op mogelijke tegenstrijdigheden. Hij zou in tweede instantie een andere plaats hebben genoemd waar hij de Nederlander heeft gevonden. Volgens de eerste verklaring van de man werd de Nederlander vrijdagochtend vroeg aangevallen en bewusteloos geslagen door een groep mannen.

Volgens berichten in de media zei de chauffeur dat hij Van Luijn zag liggen op Camí de la Milana, een weg vlakbij de drugswijk Son Banya en dat vier tot vijf jonge mannen wegvluchtten toen hij toeterde.

Collega's uit de televisie- en filmwereld reageerden via sociale media geschokt op Van Luijns dood en betuigden medeleven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.